Látszóbeton

Magyarországon a 60-70-es években nagyon sok nyers betonfelületet készítettek, de akkor még a „látványbeton” szőrös deszka, esetleg gyalult anyagból zsaluzott felületet jelentette.  Az építészek számára az új felületi struktúrákat a korszerű zsaluzástechnika és az egyre fejlettebb-több vegyszert felhasználó- betontechnológia tette lehetővé.

-  A betonfelület; üvegsimasága és egyenletes szürke színe, valamint „asztalos” minőségű zsalu miatt lesz Látszóbeton. Erre még „rájátszik” az új építész divathullám minimál stílusa– nyers felületek megjelenítésének igénye. A felületeket mozgalmassá teszi a sokfelé alkalmazott negatív lenyomat, új mozgalmas megoldásokat tesz lehetővé mintás zsalumatricák alkalmazása.

-   Az „Új hullám” medenceépítésnél; a burkolatlan nyers felületű Látszóbeton medencét jeleníti meg. Eddig meglepő módon tájépítészek nyúlnak bátran látványbeton szerkezetek alkalmazásához a közparkok kialakítása és felújításakor. Munkáink:

- Nagykovácsi, Gróf Tisza István tér

-  Örömmel vettem a megbízást 2010-ben Nagykovácsiban a templom előtti Gr. Tisza István tér átépítésénél látszóbeton támfalakat és egy lépcsősort kellett építeni. Az építés folyamán MEVA nagy táblás zsaluit használtuk. A támfalak Anti graffiti bevonatot kaptak. tovább…

- Budapest, Országbíró sétány

-  2011-ben, Budapest XIII. kerületében Országbíró sétány fogadó terének átépítésénél egy lelátót és íves falakat készítettünk. Érdekesség, hogy a járólap elemekben és az íves falban kőrisfa leveleinek mintáját imitáló matricák lettek beépítve. A MEVA előre –méretre – elkészítette a zsalukat. tovább